Tipy aktuálně – PR články

Magazín novinek, tipů a článků

Tipy aktuálně – PR články - Magazín novinek, tipů  a článků

Jaké pasti na vás čekají při malování pokojů, natírání fasády?

Přichází léto a my se vrháme do oprav a rekonstrukcí na našich stávajících domech i na nově koupených chatách a chalupách. Protože již přišlo kýžené teplejší počasí, je nejvyšší čas vrhnout se na práce, při kterých teplo oceníme. Jedná se zejména o lakýrnické a malířské práce, ať už venkovní nebo vnitřní.
Nejprve se musíte rozhodnout, zda se do práce dáte sami, nebo ji raději necháte na profesionálech na odborné firmě na malování pokojů, lakýrnické práce. Při rozhodování je důležité se zamyslet nad tím, kolik času a peněz jste ochotni práci věnovat a zda jsou vaše schopnosti takové, aby odvedená práce stála za to.

Pokud se rozhodnete pracovat sami, byla by škoda, kdyby vás výsledek zklamal, a vy jste nakonec odborníky museli povolat na pomoc. A musíte počítat i s tím, že při práci strávíte více času, protože málokdo z nás má možnost věnovat se rekonstrukcím a opravám celodenně a víkendy se nedají natahovat. Jestliže se přeci jen rozhodnete svěřit práci specializované firmě, na kterou budete mít dobré reference, máte záruku, že práce bude odvedena kvalitně a v přiměřeném čase a to často včetně přípravných a úklidových prací.

Oživte domy, chaty, chalupy
Lakýrnické práce patří mezi ty, které promění naše domy a chalupy v relativně krátkém čase a přispějí ke zkrášlení jejich vzhledu. Lakováním můžeme zrenovovat okna, dveře, domy. Práce se starými okny aj. je dosti pracná, ale výsledek předčí očekávání. Podmínkou úspěchu je kvalitní materiál a správné technologické postupy doporučené výrobcem. Mezi velmi efektivní metody patří i lazurování. Oblíbená je například lazura Sokrates Lazurit Forte – vodou ředitelná lazura na vnitřní i venkovní použití, která lakovanému materiálu propůjčí zároveň i penetrační vlastnosti. Pořídit ji můžete 175,-Kč za 0,7 kg. Podle výrobce natřete 1kg lazury 10-15 m2
Pokud se rozhodnete a lakování svěříte odborníkům, zaplatíte za lakování oken od 250,-Kč do 600,-Kč podle náročnosti prací, ploty vám potom natřou od 120,-Kč za metr čtvereční. Náklady si spočítáte snadno a sami uvidíte, že pomoc od odborníků z firmy na údržbu a opravu nemovitostí není nákladná.

Nová malba
Malování je jedna z prací, kterou většina z nás sice nemá ráda, ale díky ní je možné dosáhnout úplně nového vzhledu vašeho interiéru. Zdi před malováním je potřeba oškrábat, penetrovat a částečně opravit, když povoláte malíře pokojů, hravě vše zvládne v krátkém čase. Plně postačí, když umožníte, aby se dostal ke všem povrchům, a vy jen budete přihlížet. Pokud se rozhodnete malovat sami, je nutné natírané stěny nejprve penetrovat, vybraná barva by Vám nedržela barevný odstín či se odlupovala apod. Doporučit vám můžeme například hloubkovou penetraci od firmy Knauf, která snižuje savost a zvyšuje přilnavost materiálu a používá se jak před lepením obkladů, tak před aplikací nátěrů.

Jako novinka pro malování interiérů se na našem trhu objevují vinylové barvy, které jsou oblíbeny pro svou ekologickou šetrnost. Jsou částečně omyvatelné, otěruvzdorné a jsou vhodné i na vlhčí omítky. V nabídce najdeme mnoho barevných odstínu, které díky matnému lesku optický zvětšují malovaný prostor. Například barvu Dulux Trade Vinyl Matt pořídíte za 927,-Kč za 5-ti litrové balení. Je doporučeno provádět dva nátěry a výrobce deklaruje natření 17m2 1 litrem barvy. Tyto kvalitní barvy se Vám osvědčí. Kvalita zaručuje malou spotřebu na velké plochy a stálobarevnost. Zároveň není problém kdykoli si stejný barevný odstín nechat znovu namíchat. Toto oceníte při drobných opravách v interiéru. Váš byt bude stále útulný a vyhnete se novému nutnému malování celých stěn.

A nakonec nová fasáda
Pokud se rozhodnete pořídit na svůj dům novou barvu fasády, je pro zajištění kvalitního výsledku lepší povolat odborníka. Při malování velkých ploch stěn domů totiž musíte postupovat systematicky a rychle, aby Vám na zdi nevznikly nevzhledné šmouhy. Firma vám podle náročnosti prací bude účtovat ceny od 100,- za m2, což není nijak závratná cena při odvedení kvalitního výsledku.
Když se však vrhnete i na tuto práci sami, věnujte dostatek času výběru vhodné barvy. Když vybíráte podle vzorníku, dejte pozor na finální odstín. Ne u všech vzorníků odpovídá barva skutečnosti. Specialisté v obchodech Vám dokážou poradit, jak který odstín na velké ploše bude vypadat. Odborníci s oblibou doporučují fasádní barvu Mikral, která má výrazné krycí schopnosti, je paropropustná a omyvatelná. Vyrábí se v bílé barvě a lze ji ovinovat s barevnými odstíny Het Color, tak si můžete nechat připravit velkou škálu barevných odstínů. Barva zasychá cca 4 hodiny a jedním kilogramem barvy natřete přibližně 7 m2.
Užijte si práce na svém domě, výsledkem bude krásný nově vypadající dům či interiér, ve kterém bude bydlení jedna báseň.

Rubrika: Služby

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

*

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera