Tipy aktuálně – PR články

Magazín novinek, tipů a článků

cropped-MG_1545_lores.jpg

Připravte párty, oslavu na jakou děti nezapomenou

cropped-MG_1545_lores.jpgStále více dětí chce slavit své narozeniny s kamarády a prožít svou nezapomenutelnou párty. Na nás rodičích potom je, jestli se rozhodneme uspořádat akci v dětském centru, kde nám zajistí veškerý servis, nebo se obětujeme a párty pro děti zorganizujeme samy. Druhá možnost je sice o mnoho pracnější, ale většina dětí ji ocení mnohem více. Nejjednodušší pro nás bude, pokud oslavu budeme pořádat v létě na zahradě. Potom uchráníme byt od nepořádku a zabráníme i nepříjemnostem, které děti dokážou napáchat. A pokud zrovna Vaše dítko má narozeniny v jiném ročním období, nezbývá než se obrnit trpělivostí a poskytnout prostor pro zábavu. Základem pro úspěšnou party je zvolit její téma, podle toho, co je zájmem našeho dítěte. Podle základního tématu potom lehce doplníme dekoraci, hry i občerstvení tak, aby děti byly co nejvíce spokojené.

Dekorace

Dekorace na stůl bychom měli volit tak, aby se nerozbíjeli a děti si jimi nemohly ublížit. V současnosti jsou v nabídce tácky, příbory i kelímky z plastu, z voskovaného papíru s motivy, mezi kterými si vybere snad každý – princezny, piráti, milovníci dinosaurů aj. Jiné drobné předměty na stůl, dekorace místnosti či zahrady mohou být i vlastnoručně vyrobené. Mezi dětmi je ruční tvoření velmi oblíbené. Výroba přání, pozvánek, kartiček na stůl a milých drobných dárků pro hosty bude dobrá zábava a skvělé kreativní tvoření.

Občerstvení

Všechny děti potěší, pokud přichystané občerstvení nebude jen chutné, ale bude také dobře vypadat a bude jim velmi připomínat párty pro dospěláky. Zahrajte si na mistrné kuchaře podávající vybrané delikatesy, na profesionální barmany, kteří pro děti umíchají exkluzivní koktejly. Zde přinášíme příklad jednoduchého občerstvení, které je zdravé a děti jej uvítají:

Melounová mísa

700 g červeného melounu
1/2 malého melounu kantalupu
1/2 malého cukrového melounu
2 snítky máty
2 polévkové lžíce medu
Z dužiny všech melounů vykrájíme půlkulatým tvořítkem kuličky nebo dužinu prostě nakrájíme na 2 cm velké kostky. Všechny dáme na skleněnou misku.
Lístky máty omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobno (1 snítku necháme na ozdobu). Nasekanou mátu a med přidáme k melounovým kostrám nebo kuličkám a opatrně je s nimi promícháme. Přikrytou směs dáme na 30 minut do chladničky.
Melouny (i se šťávou, která se z nich uvolní) dáme do malých mističek, ozdobíme lístečky máty, které jsme si nechali stranou a podáváme.

Baby fizz

20 ml třešňového sirupu
20 ml pomerančové šťávy
60 ml mléka
3 kostky ledu
sodovka
Do šejkru dáme led, přelijeme ho šťávou, sirupem a vychlazeným mlékem. Důkladně protřepeme, nalijeme ze 2/3 do sklenek a doplníme sodovkou.

Zábava nesmí chybět

A samozřejmě nesmíme zapomenout zajistit pro děti zábavu. Děti se neumějí zabavit samostatně, a pokud jich bude u nás doma více, jistě by zanedlouho došlo k mnoha neshodám. Zábavu je nutné připravit dopředu, vše dobře naplánovat a zorganizovat. Opět podle tématu můžeme vymyslet obměny mnoha známých her a dětem tak připravit nezapomenutelné okamžiky. Pro inspiraci můžeme nabídnout například: opičí dráhu (zdolávání různých překážek), skákání v pytlích, navlékaní korálků pro princezny, plnění pohádkových úkolů či třeba divadelní představení s malými herci. Hlavně nikdy nezapomeňte, že je zejména důležité, aby se děti co nejlépe bavily a zažily neopakovatelnou atmosféru, za kterou nám budou vděčné velmi dlouho.

Rubrika: Zábava

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

*

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera