Tipy aktuálně – PR články

Magazín novinek, tipů a článků

Tipy aktuálně – PR články - Magazín novinek, tipů  a článků

Výlety s dětmi nejsou nudné, stačí najít agenturu na zajímavé akce

Nastal čas výletů pořádaných mateřskými i základními školami. Ale bohužel nám nikdo nezaručí, že bude hezké počasí a vy budete moci vyrazit na celodenní výlet do přírody, přinášíme vám i tipy na zahnání nudy a alternativu pro špatné počasí. I když se to nezdá, děti nadchne i dobře vyvedená výstava od profesionálního fotografa, která nabízí podívanou na překrásné fotografie pro dětskou dušičku, či třeba takový netradiční výlet za poznáním kdy mohou navštívit naše hlavní město a vidět památky Prahy jinak, výlet do planetária i na jiná atraktivní místa české republiky. Velkou škálu akcí pro základní i mateřské školy, nabízí například i agentura Veselý školní autobus. Ta nabízí akce pro kolektivy minimálně 40 dětí, kterými vás provedou vyškolení průvodci, kteří zajistí i odborný výklad. Pro inspiraci vám představujeme tyto akce:

Zajímavá aktivita s názvem „Ukončete nástup, dveře se zavírají“ Vás čeká v Praze. Během jízdy historickou tramvají budete seznámeni s rozvojem dopravy od takzvané Koňky až po zahájení výstavby pražského metra. Nebojte se výklad je vytvořen tak aby zaujal každého návštěvníka, a speciálně i děti.

Skoro všichni kluci si přáli či přejí stát se hrdinou či pirátem. Toto přání jim můžete vyplnit. Výlet pojmenovaný „Piráti na Vltavě“ je program speciálně pro mateřské školy. Kolektiv dětí vytvoří pirátskou posádku, která obsadí parník na Vltavě, a poplují pod několika pražskými mosty a navštíví dvě plavební komory. Čeká Vás zajímavé seznámení s historickými památkami Prahy z jiného úhlu a i neobyčejně zajímavá podívaná na proplouvání kanálů. Děti jsou touto naukou doslova unešeni. Zvláště pokud jim již dopředu prozradíte, že se stanou obávanými piráty. Výlet není cenově nákladný a je pro děti zajímavý.

Dalším tipem nejen pro školní kolektivy, ale i pro rodiny, který potěší hlavně děvčata je výstava panenek Barbie a Monster High, která se koná celoročně v Rytířské ulici č. 6. K vidění je zde 1200 panenek Barbie a nepřeberné množství jejich doplňků. Rodinné vstupné na tuto výstavu je 300,- Kč, skupinové vstupné potom 80,- Kč/osobu.

Do hlavního města nemusíte pouze na prohlídky Prahy, kouzelného historického města, najdete zde i zajímavé doplňkové akce konané v prostorách vyhlášených památek. Nejen chlapce ale i děvčata vezměte na výstavu Věže z Merkuru, která se koná v suterénu Petřínské rozhledny. Výstava nabízí k vidění mnoho modelů rozhleden nejen z České republiky, které jsou sestrojeny pouze ze stavebnice Merkur. Stavitele jistě potěší i možnost postavit svou vlastní věž, vyfotografovat ji, a pokud bude povedená, stane se následně součástí výstavy. Výstava se koná od 6. 3. 2013 do 30. 3. 2014. Rodinné vstupné na rozhlednu je 250,- Kč, dospělí zaplatí 100,-Kč a děti 250,- Kč.

Další velmi zajímavou výstavou vhodnou jak pro rodiny s dětmi tak pro školní kolektivy jsou Vikýře PLAY v prostorách Malostranské besedy. V pěti podstřešních komůrkách jsou vystaveny zvukové, optické a kinetické nástroje, se kterými můžete kreativně pracovat. Pro školní skupiny je výstava vhodná jako doplněk k výuce hudební a výtvarné výchovy a v nabídce jsou i odborné výklady pro pedagogické pracovníky. Výstava potrvá do konce roku, rodinné vstupné pořídíte za 350,-Kč a školní skupiny zaplatí 60,-Kč za osobu.

A pokud se budete chtít vydat za kulturou, děti jistě potěšíte představením v divadle Spejbla a Hurvínka. Novinkou je hra v režii Ondřeje Lážnovského Hurvínkova Nebesíčka, ve které se Hurvínek, Mánička a pes Žeryk ocitnou v podivuhodném domě Nebesíčka, který se tu a tam objevuje na Malé Straně. Lístek na dětské představení stojí 160,-Kč, pro školy potom 110,-Kč.
Doufáme, že vás některé z našich tipů zaujaly a užijete si krásné chvíle se svými dětmi a žáky.

Rubrika: Kultura
Štítek: pro děti, výlety, výstavy

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

*

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera