Tipy aktuálně – PR články

Magazín novinek, tipů a článků

Tipy aktuálně – PR články - Magazín novinek, tipů  a článků

Zkuste si také vyrobit originální album vlastní výroby

Po návratu z dovolené máme všichni mnoho krásných fotografií, které stáhneme do počítače nebo uložíme do alb a necháme na ně sedat prach. Co zkusit novinku, něco jiného? Vytvořte sobě a svým dětem ojedinělé vzpomínky a fotografie zpracujte pomocí technik na scrapbooking a vytvořte tak originální alba, která budou všichni obdivovat. Scrapbooking k nám přišel z USA a Anglie a znamená vlastně kniha z výstřižků, tato metoda práce s papírem se po celém světě stala krásným a oblíbeným hobby a zkusit jej můžete nyní i vy.

big-shot---starter-kit-23021Použít na tuto metodu můžete své fotografie, dopisy, pohlednice či jiné výstřižky  a vytvoříte s ní nejen alba na fotografie, ale i zajímavé pozvánky, krásné zdobené gratulace, ručně vyrobená přání a jiné. Vše na cokoli vzpomenete. Pokud se rozhodnete s touto technikou začít, inspirujte se na stránkách eshopu prodávající pomůcky a potřeby pro tuto techniku. Zde máte pro inspiraci zveřejněny fotografie již hotových výrobků. A teď k práci samotné.

Nejprve vyberte fotku, ať máte inspiraci pro zdobení. Potom si vyberte papír, na kterém budete tvořit. Lepší je tvrdší papír s větší gramáží (ty speciální jsou k dostání jak v eshopu tak i v místních prodejnách výtvarných potřeb), vybrat si můžete z mnoha různých potisků a různých kvalit. Prodávaný papír je opravdu originální. Ať již chcete tvořit v jakémkoli duchu, vždy najdete unikátní zajímavé papíry a čtvrtky. Papír samozřejmě můžete podle své fantazie také ozdobovat. Skvěle vám k tomu pomohou raznice, které buď vyráží miniaturní tvary z různých barevných papírů, jež můžete následně nalepit nebo použít raznici na pruh papíru a vyrobit si ozdobnou borduru. Další raznice tvoří dekorativní rámy a rohy. Při práci s nimi vždy postupujte podle návodů, jen tak dosáhnete perfektních výsledků – vytvoří vám dokonalý a souměrný ornament, obrázek ap. Na trhu jsou i raznice, které vám vytvoří ozdobné rohy, do kterých můžete zasunout fotografie.

Stejně jako raznice fungují i speciální nůžky, které zaoblují rohy nebo vystřihují různé tvary. Výhodou kleští je to, že se dají používat i na tvrdší materiál. Další pomůckou, která vám pomůže při úžasném zdobení papírů je tzv. ShapeCutter – modelovací nůž, který podle šablony s různými okraji vytváří ozdobné okraje. Je vhodnější na jemnější papír, který použijete například na vytvoření rámu fotografie později nalepený na podkladový papír.

Další nezbytnou pomůckou pro ty, jež budou tvořit scrapbooking často jsou řezačky papíru. Pro začátek můžete použít ty klasické kancelářské, ale pro hobby jsou jistě lepší speciální. Řezačky se vyrábějí buď kotoučové, nebo pákové – záleží na vás, s jakým typem se vám bude lépe pracovat (vyzkoušet můžete v obchodě). Pomocí řezaček vytvoříte přesné ostré hrany a díky pravítkům budou papíry přesně v požadovaných rozměrech. U speciálních řezaček na scrapbooking je výhodou, že mají i výměnná kolečka, která papír perforují nebo tvoří různé ozdobné řezy. Koupit můžete i řezačku, která papír zároveň zalamuje a vytvoří tak paspartu. Řezačky pořídíte již za 400 korun.

embossování

embossování

Když máte připraven papír, rámeček, nalepenou fotografii, nezbývá než list do alba dozdobit. Existuje mnoho různých dekoračních prvků, korálků, samolepek, razítek, ale použít můžete i různé techniky zdobení. Mezi ty novější patří i embosování. Embossováním vytvoříte plastické motivy. Můžeme ho rozdělit na dva typy. Při suchém vytlačujete rádýlkem motiv na papír vložený mezi dvě stejné šablony, z nichž jedna je větší. Vytlačený motiv můžete pro zvýraznění přejet razítkovací barvou. Druhým typem je embosování za horka, kdy speciální pomaleji schnoucí razítkovací barvou vytvoříte motiv, do barvy nasypete speciální prášek a pomocí tepelné pistole ho zahřejete – motiv vystoupí a stane se plastickým. Proměna je naprosto úžasná. Jakmile je list hotov, vložte jej do speciálního alba na scrapbooking. Přejeme vám hodně zábavy s scrapbookingem – vzniknou Vám jedinečná a originální alba plná vzpomínek, ke kterým se budete ještě za dlouhou dobu rádi vracet vy i vaše rodina.

Rubrika: volný čas

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

*

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera