Tipy aktuálně – PR články

Magazín novinek, tipů a článků

Tipy aktuálně – PR články - Magazín novinek, tipů  a článků

Ráda cestujete? Váš koníček se může stát vaší prací

Cestování a všechno okolo něj slibuje mnoho zážitků. Na cestách i v hotelích se člověk setkává s mnoha zajímavými lidmi, prožívá stále nové a nové zážitky, stává se samostatnějším a schopnějším. Proto stále víc lidí touží po práci v cestovním ruchu. Je ale taková práce vhodná i pro vás? Jste dostatečně flexibilní a ochotní ke změně?

Základem jsou cizí jazyky

Práce v hotelnictví

Práce v hotelnictví

I když budete dokonale cizí země, budete komunikativní, budete dobře vypadat, bez cizích jazyků se neobejdete. Práce v hotelnictví i v cestovních kancelářích je založena na komunikaci se zahraničními klienty a dodavateli.

A nebude nikdo, kdo by za vás jednání vyřizoval. Jestli tedy skutečně chcete pracovat v tomhle oboru a jazyky neovládáte dokonale, vrhněte se na studium. Bezpodmínečně tu platí ono otřelé – kolik řečí znáš, tolikrát jsi člověkem.

Cestovní ruch není jen o cestování

Práce v hotelnictví

Práce v hotelnictví

Být zaměstnaná v cestovním ruchu neznamená jen cestování a dlouhodobé pobyty mimo domov. Jestli bez problémů zvládáte konverzaci v cizím jazyce a baví vás to, ale přitom na vás doma čekají malé děti a manžel, zkuste se zamyslet nad možností práce v hotelnictví.

I tady potkáte spoustu zajímavých lidí a využijete svoje znalosti. Ve většině hotelů se hlavně na recepcích budete muset smířit i s nočními směnami, ale domů se vrátíte každý den.

A během práce za recepcí se můžete zdokonalovat a připravovat na to, až vaše děti povyrostou a vy se budete moct vydat do zahraničí – třeba jako delegát cestovní kanceláře.

Jste svobodná a milujete cestování – práce přímo pro vás

Spousta mladých, svobodných lidí čeká na volné pozice v oboru cestovního ruchu a vyráží do zahraničí jako delegáti. Nabídka je to vhodná i pro studenty, kteří si přivydělávají o prázdninách.

Na takovou práci je ale potřeba jistá dávka samostatnosti a hlavně komunikativnost. Zvládnout skupinu nespokojených a unavených cestovatelů nebývá vždycky úplně jednoduché. Budete se také muset seznámit s prostředím, ve kterém budete pracovat.

Moře nebo hory?

Moře

Moře

Jestli neradi lyžujete a naopak milujete polehávání na pláži, nebude pro vás ideální Rakousko a jeho turistické cíle. Jestli je vaším zájmem sport – usilujte o místo se sportovním vyžitím.

Milujete historii a památky – vyberte Itálii nebo Řecko. Volte prostě podle toho, jaká jste – jen tak budete spokojená a vaše práce bude vaším koníčkem.

Rubrika: Cestování

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

*

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera