Tipy aktuálně – PR články

Magazín novinek, tipů a článků

Tipy aktuálně – PR články - Magazín novinek, tipů  a článků

Základní kroky při změně dodavatele

Skoro se nám tomu nechce věřit, ale je to skutečně tak. Od nového roku můžeme za elektřinu a plynu platit méně a to dokonce až o dvacet procent – to už bude v našem rozpočtu znát. O změnách v dodávce energií ale rozhodujte s rozvahou a nedělejte ukvapené závěry. Vše si raději třikrát přečtěte, než abyste po podpisu smlouvy hořce litovali.

Dvakrát měř, jednou řež

Ceny energií

Ceny energií

Kolikrát se vám už toto pořekadlo v životě osvědčilo?

Rozhodně nedejte na první nabídku.

Pečlivě si prostudujte, co jednotlivé společnosti nabízejí a jaký tarif pro vás bude skutečně výhodný.

Rozhodně použijte kalkulátor pro srovnání cen elektřiny nebo plynu, do kterého zadáte vaše konkrétní potřeby.

Ověření dodavatele

Pokud jste došli k nějakému výsledku, dodavatele si nejprve trochu prověřte, než k němu skutečně přestoupíte. Je společnost finančně stabilní? Jaká je výpovědní lhůta? Jaké služby a servis jsou k odběru přidruženy?

Jak lze ukončit smluvní vztah s tímto dodavatelem? A rozhodně si pečlivě prostudujte platné obchodní podmínky. Změna dodavatele není totéž jako výběr zboží v obchodě. Zavazujte se smluvně k určitému vztahu.

Kontrola před podpisem smlouvy

Cena elektřiny

Cena elektřiny

Ke stvrzení nově uzavřeného vztahu dochází podpisem.

Před podpisem si zkontrolujte celou smlouvu, zda s ní souhlasíte v této aktuální podobě, znovu si projděte platné obchodní podmínky a ceník.

Pokud mezitím zjistíte, že podmínky nejsou tak výhodné, projděte si znovu srovnání cen plynu a elektřiny a rozmyslete se dřív, než podepíšete.

Odchod od předchozího dodavatele

Dodavatelé zákazníkům nabízejí možnost, že s vaším podpisem plné moci vyřídí veškerý postup za vás. To je už dnes velmi běžná metoda a ušetříte si díky ní spoustu starostí.

Společnost má navíc možnost vše vyřešit daleko rychleji než by se to podařilo vám. Společnosti by se měli mezi sebou domluvit a nová dodávka by měla přijít plynule po ukončení výpovědní lhůty od předchozího dodavatele.

Rubrika: Ekonomika

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

*

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera