Tipy aktuálně – PR články

Magazín novinek, tipů a článků

Tipy aktuálně – PR články - Magazín novinek, tipů  a článků

Jsem bez práce a nedaří se mi najít nové zaměstnání

Skoro každý to někdy zažil. Sehnat práci může být i noční můra. Máte dostatečnou kvalifikaci a chcete dobrou práci. Jenže takových zájemců je mnoho a při každém pohovoru zjistíte, že je tady nějaké „ale“. Sháníte-li práci, je třeba se držet několika zásad.

Točím se v bludném kruhu a nevím co dál

Rozhovor

Rozhovor

Jako uchazeč o práci se musíte soustředit na několik pravidel, které vám při vašem hledání pomohou.

Nejprve jasná představa o budoucím povolání, poté životopis a hlavně vystupování a reprezentativní zevnějšek. Nejdříve je tedy zapotřebí, udělat si jasnou představu o svém směřování a projít si volné pozice, které jsou nabízeny. Pokud vás láká třeba práce v cestovním ruchu, zaměřte se na tyto nabídky.

Nespoléhejte ale jen na ně. Buďte iniciativní a vytipujte si společnosti, u kterých byste chtěli pracovat a oslovte je. Firmy nejdříve zkouší sehnat zaměstnance sami, než jdou s nabídkou na trh. Tohle může být vaše šance.

Životopis aneb něco o vás

Pohovor

Pohovor

Nepodceňujte dobře napsaný životopis. Ten o vás řekne vše důležité, ještě před osobní schůzkou.

Často rozhoduje o tom, zda se vůbec osobní pohovor uskuteční. Nevíte, jak napsat životopis?

Nejdůležitější jsou stručné a jasné informace, které vás vykreslí v dobrém světle. V životopisu ale nelžete! Hlavně co se týká předchozího zaměstnání. Firmy si reference zpravidla ověřují.

Pokud si přeci jen nejste jistí, hledejte na internetu. Tam najdete mnoho tipů a předloh, které vám pomohou při napsání vašeho životopisu.

Šaty dělají člověka

Upravený zevnějšek a příjemné vystupování má značný vliv na první i na druhý dojem. Výběr oděvu také samozřejmě závisí na pozici, o kterou se ucházíte.

Platí, že nezáleží jen na vašich schopnostech a vzdělání, důležitý je i vzhled a chování. Slušný společenský oděv udělá hodně. Hlavní je překonat trému, důvěřovat ve své schopnosti a umět je prodat.

Rubrika: Ekonomika

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

*

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera