Tipy aktuálně – PR články

Magazín novinek, tipů a článků

Tipy aktuálně – PR články - Magazín novinek, tipů  a článků

Jaké barvy vybrat do interiéru?

Dáváte přednost bílému interiéru nebo máte raději barevné a pestré stěny? Jste ten druhý případ? Potom si dávejte pozor, kam a kterou barvu zvolíte, protože barvy ovlivňují naši náladu a pocity. Navíc s jejich pomocí můžete místnost opticky upravit – snížit strop, zvětšit nebo zútulnit.

Vnímání a vlastnosti barev

Barvy v interiéru

Barvy v interiéru

Každý člověk vidí a vnímá barvy po svém.

Stejně tak každý má rád jiné barvy. Někteří lidé preferují teplé barvy a jiní zase studené.

Co to znamená? Realitní rádce vám to jednoduše vysvětlí. Studené barvy jsou takové, které na vás působí uklidňujícím dojmem. Naopak ty teplé jsou aktivní až agresivní barvy, které vás nabádají k nějaké činnosti.

Do studených barev zahrnujeme fialovou, modrou a zelenou a do teplých zase červenou, oranžovou nebo žlutou. Nesmíme zapomenout ani na neutrální barvy kam patří bílá, černa a šedivá.

Modrá do koupelny, červená do jídelny

Jak již bylo řečeno, každá barva na nás nějak působí. Tento fakt se dá tak trochu využít. Vybíráte třeba barvu do jídelny? V této místnosti je důležité, aby vám chutnalo.

Proto zvolte červenou, která podporuje chuť k jídlu. Nedoporučuje se modrá, která má zcela opačný vliv. Modrá se ale velmi hodí do koupelny.

Je to totiž symbol uvolnění a klidu, který v koupelně určitě uvítáte. A co obývací pokoj? Do této místnosti volte určitě barvy teplé, které navodí pozitivní a příjemnou atmosféru.

Pronajali jste si byt a je celý bílý? Ano, byty k pronájmu takové bývají. Dohodněte se s pronajímatelem a vymalujte si podle sebe.

Barvy vám pomohou s nedostatky

Barvy v interiéru

Barvy v interiéru

Příliš malá místnost? Použijte studené barvy, které prostor opticky zvětší. Naopak u velkých místnosti volte teplé barvy, které zajistí zútulnění.

Je vaše vysněné bydlení Praha perfektní až na to, že jsou místnosti příliš tmavé? Vymalujte si bílou barvou. V případě vysokých stropů proveďte výmalbu pouze do výše, kde končí dveře. Zbytek stěny a strop nechte bílý.

Rubrika: Bydlení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

*

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera