Tipy aktuálně – PR články

Magazín novinek, tipů a článků

Tipy aktuálně – PR články - Magazín novinek, tipů  a článků

Chcete předělat jádro v panelákovém bytě?

Slovo umakart není sprosté ani špatné, ale celkem rychle se může stát menší noční můrou. Hlavně pro ty, kteří si kupují byt v paneláku. Pokud je v bytě umakartová koupelna, je jasné, že se bude muset dřív nebo později zrekonstruovat. Jakou zvolit dispozici a materiál?

Problémy s umakartem

Byt v paneláku

Byt v paneláku

Prodej a nákup nemovitosti závisí na spoustě věcí. Jedna z nich, která často kupující zajímá, je právě typ bytového jádra. V dnešní době umakartová jádra nevyhovují estetickým ani užitným požadavkům na moderní bydlení.

Jsou úložištěm prachu, nečistot a zdrojem různých plísní. Pro obyvatele bytu to může znamenat vážné zdravotní obtíže.

Věřte, že nalepení obkladů na původní umakart, není dostačující a navíc uvedené problémy vůbec neřeší. Jak tedy tuto situaci opravu řešit? Řešení je jediné a trvalé – rekonstrukce jádra.

Zachovat dispozici nebo ne?

Především panelákové byty na prodej umakartová jádra stále ještě mívají. Jestliže se pustíte do rekonstrukce jádra, musíte se rozhodnout, zda zachováte původní dispozice nebo ne.

Ačkoli je první možnost snazší, rychlejší a levnější nemusí být nejlepší. Dispozice koupelen v panelácích nebývají nejpraktičtější. Nebylo by třeba lepší oddělit koupelnu od toalety, koupelnu trochu rozšířit nebo protáhnout?

Jestliže nemáte s přestavbou jádra zkušenosti, je dobré si pozvat profesionála. A to hlavně v případě, že se rozhodnete pro změnu dispozic. Pravděpodobně bude nutné změnit staré rozvody elektroinstalace atd.

Pokud nabízíte byty k pronájmu a najdou se mezi nimi i ty s umakartovým jádrem, přemýšlejte o rekonstrukci. Lidé si nejen koupí, ale i pronajmou raději byt s rekonstruovaným bytovým jádrem. Umakart je prostě minulost.

Jaký zvolit materiál?

Plán rekonstrukce

Plán rekonstrukce

Kromě dispozic je nutné vybrat materiál, ze kterého nové jádro vytvoříte. V paneláku můžete jádro vyzdít tvárnicemi nebo rekonstruovat pomocí sádrokartonů.

Cihly se v panelácích nepoužívají, protože jsou moc těžké. Nahrazují je právě tvárnice, které jsou ale vhodnější pro případ zachování původní dispozice. Naopak sádrokarton se hodí pro změněné dispozice.

Rubrika: Bydlení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

*

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera