Tipy aktuálně – PR články

Magazín novinek, tipů a článků

Tipy aktuálně – PR články - Magazín novinek, tipů  a článků

Ideál krásy – co to vlastně je?

prodlužování vlasů

krása spočívá v maličkostech

Opět je tu období, kdy se volí velké množství královen krásy všeho druhu. Ať už se jedná o českou miss, miss maminka, miss babička, všude se volí takzvaný ideál krásy. Ale co to vlastně ideál krásy je?

Stačí malé změny vizáže a ne drastické diety a pokusy

Většina z nás má představu o tom, jak bychom měli vypadat, abychom pro ostatní byli ideální. Musíme si ale uvědomit, že ideální není nikdo a ideál je pro každého jiný. Podle výzkumů je naše vnímání krásy ovlivněno mediálně prezentovanými vzory. Myslíme si, že pokud žena není štíhlá dlouhonohá a dlouhovlasá blondýna a muž svalnatý elegán, nebudeme pro opačné pohlaví přitažliví. Tyto myšlenky ale vedou mnoho dívek (ale i chlapců) již v dětském věku k poruchám příjmu potravy, k přehnané péči o vlastní vzhled a k zanedbávání ostatních hodnot.

Plastické operace a úpravy těla

Mnoho žen již ve velmi nízkém věku se také uchyluje k plastickým operacím, kterými se snaží změnit svůj vzhled a přiblížit se co nejvíce tomu pomyslnému ideálu. Plastické operace a estetické modelace na klinikách mohou výborně pomoci ženám i mužům, kteří mají kvůli svému ne úplně dokonalému vzhledu psychické či zdravotní problémy. Ale často vidíme, že mnoho žen umění chirurgů zneužívá a efekt je opačný. Modelace těla a metody na hubnutí mají sloužit pro zdraví. Odborné prodloužení vlasů, úpravy postavy či třeba liposukce mnohdy pomůže kráse těla, a nemusí se tedy přistupovat k dietám či drastickým pokusům.

Ideál krásy je pro každého jiný

Přitom je skutečný ideál pro ženy i muže úplně jiný. Je ve skutečnosti ovlivněn geneticky. Pro muže i ženy je důležité zachování rodu, jak budou schopni zajistit budoucí potomky a postarat se o rodinu. I při hledání ideálu krásy je nutné si uvědomit, že není dobré nic přehánět a že i v této oblasti bychom měli zůstat při zemi a nenechávat se ovlivnit tím, co je nám podsouváno. Krásný může být opravdu každý, pro každého se najde někdo, kdo ho bude obdivovat. A to nejdůležitější je dobře se cítit, rozdávat radost a krása z vás potom bude zářit na všechny strany.

Rubrika: Zdraví

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

*

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera