Tipy aktuálně – PR články

Magazín novinek, tipů a článků

Tipy aktuálně – PR články - Magazín novinek, tipů  a článků

Moderní bydlení – Celoročně obývané chalupy

foto realitnieso.cz

foto realitnieso.cz

Stále více lidí utíká z přeplněných měst a začíná žít na venkově. Pokud také patříte mezi ty lidi, které unavuje, že se po práci v kanceláři vrací do bytu v panelovém domě, kde není možnost posadit na zahradě a v klidu rozjímat v přírodě daleko od lidí a ruchu města, mohla by pro vás být tím pravým řešením chalupa na venkově. Jestliže ji budete citlivě a moderně rekonstruovat, není problém, aby vám sloužila k celoročnímu bydlení a poskytla vám tolik potřebný klid. Pokud nechcete koupit moderní byt v centru Prahy ale raději volíte objekt na vesnici, vyberte si z nabídky celoročně obyvatelných chalup a začněte rekonstruovat nové moderní bydlení.

Rekonstrukce chalupy Vám nabídne vysoký komfort i pro stálé bydlení

Na rekonstrukci chalupy je třeba se dobře připravit, abyste si ještě během příprav nepřivodili zbytečné stresy. Uvědomte si, že budete opravovat starý dům, kde vás může spousta věcí překvapit. Proto je dobré sepsat si seznam všeho, co budete chtít dělat a jednotlivým pracím přiřadit prioritu. A nezapomeňte ani na dobrý rozpočet. Některé práce Vás mohou vyjít dráze, než je z počátku počítáno. Před začátkem prací je dobré se seznámit s původním stavem chalupy a co nejvíce se držet tradičního designu.

Při rekonstrukci dodržujte původní architekturu, ale zapojte i moderní prvky

Plastová bílá okna jistě nebudou přípustnou volbou pro roubenou chatu. Mnohem lépe budou vypadat dřevěná okna, která vám vyrobí zkušený truhlář. I klasická špaletová okna mohou mít dvojité izolační sklo a sloužit komfortně. I při opravě fasády se držet původního vzhledu, použijte přírodní barvy a uvidíte, že vaši chalupu budou všichni obdivovat. Na střechu jsou nejčastěji používané klasické bobrovky, které skvěle ladí s architekturou starých chalup.

To, že se budete držet původního vzhledu, však neznamená, že nemůžete použít moderní technologie a prvky, které vám usnadňují život a na které jste zvyklí. Jen je třeba vybírat citlivěji s ohledem na zachování atmosféry vesnického stavení. Toto se týká zejména kuchyní a koupelen. V současnosti ale na trhu najdete novinky. Jak spotřebiče, tak sanitární zboží, které se bude do chalupy hodit a přitom bude splňovat veškeré nároky moderní doby. Ať už se jedná o sporáky a trouby, vany, umyvadla, koupelnový nábytek aj.

Vytápění objektu je jednou z nejdůležitějších věcí

Při současných cenách plynu a elektřiny je však jednou z nejdůležitějších věcí volba vytápění. Nejprve je nutné vybrat zdroj tepla. Pokud se rozhodnete pro elektřinu, je třeba si vybrat správnou sazbu. Když budete chalupu navštěvovat jen víkendově, vyplatí se dvoutarifní sazba, která nabídne levnější elektřinu v určitou denní dobu. Pokud se však chystáte obývat chalupu trvale, zvolte sazbu jednotarifní.

Topit můžete i plynem. Problémem však je, že chalupy jsou mnohdy na místech, kde nejsou rozvedeny inženýrské sítě. V tom případě můžete zvolit například zásobníky propanu od firmy Flaga, které jsou velmi bezpečné a nejsou náročné na původní investici. Zásobník je umístěn buď nad zem, nebo pod ní ve vzdálenosti 3 m od domu. Vy potom vidíte na ukazateli hladiny plynu jeho množství a můžete tak zajistit včasné dodání. Vhodné na celoročně obývané chalupy je podlahové topení, které vydává velmi příjemné teplo a je ideální do velkých obytných místností.

Klasické radiátory se do vesnického interiéru příliš nehodí, ale můžete vybrat litinové, které designově zapadnou. Nepříliš známou možností jsou i konvektory. Ty se zabudují do interiéru (do podlahy nebo parapetu) a v pokoji je vidět pouze mřížka, která se vyrábí v mnoha designech. Velkou výhodou konvektorů je to, že vytápějí stěnu nad tělesem, pracují pouze s malým objemem vody a mohou se opakovaně použít na různých místech. Ceny se pohybují již od 4.000,-Kč.

Tím nejkrásnějším a nejvhodnějším topným prvkem na chalupu jsou ale kachlová kamna. Můžete s nimi nejen vytápět, a to s účinností až 85%, ale také na nich vařit, péct. Pokud je na chalupě nemáte, nebo jsou ve stavu, který nelze rekonstruovat, můžete postavit nová, která budou přesně odpovídat vašim požadavkům. Firmy, které se zabývají stavbou kachlových kamen, vám nabídnou i 3D vizualizaci, abyste se mohli rozhodnout pro to, co pro vás bude nejlepší. Pokud si vyberete bydlení daleko od města a ve vesnickém stylu, dobře se na něj připravte a uvidíte, že si tam skvěle odpočinete a načerpáte nové síly pro práci ve městě.

Rubrika: Bydlení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

*

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera