Tipy aktuálně – PR články

Magazín novinek, tipů a článků

Tipy aktuálně – PR články - Magazín novinek, tipů  a článků

Zeptejte se při koupi nemovitosti i na sousedy

Najít ideální bydlení není nic jednoduchého. Musíte mít štěstí a najít bydlení, které vám vyhovuje lokalitou, cenou, velikostí, dispozicemi i stavem. Všechny tyto kritéria si můžete nějakým způsobem zkontrolovat nebo ověřit. Je tu ale něco, co neovlivníte – sousedé.

Kde a v čem bydlet?

Prodej domu

Prodej domu

Než se začnete zajímat o konkrétní nemovitosti a začnete kontaktovat realitní kanceláře, je potřeba si rozmyslet, kde chcete bydlet.

Tedy lokalitu a typ bydlení – dům nebo byt.

V této fázi je nutné zjistit si všechny výhody a nevýhody bydlení v bytě a v domě. A rozmýšlejte opravdu dobře. Bydlení v domě se zahrádkou vám může připadat jako perfektní věc, ale myslete také na tu práci okolo domu.

Naopak pro někoho je bydlení v bytě za trest. Nezapomínejte ani na občanskou vybavenost – školy, školky, nemocnice, dopravní dostupnost, obchody, pošta, banky a další.

Místo navštivte v různých dobách

Ať už jste se rozhodli pro dům nebo pro byt, místo navštivte. Každý realitní rádce vám doporučí, abyste místo navštívili dokonce vícekrát v různých denních dobách.

Nejlepší je to brzy ráno, odpoledne i večer. Je možné, že objevíte něco, co vám bude připadat rušivé a mohlo by vám život velmi znepříjemnit.

Pozor na sousedy!

Prodej a nákup nemovitosti není jednoduchá záležitost. Musíte se zaměřit i na ty nejmenší detaily včetně sousedů. Zní to možná jako maličkost nebo dokonce malichernost, ale není tomu tak. Problémový sousedé vám totiž mohou udělat ze života peklo.

Našli jste si nemovitost na atraktivním místě a cena je velmi příznivá? Zkontrolujte si sousedy. Pokud jsou sousedé problémový, může to o dost snížit cenu.

Takže sedněte do auta a jeďte se na dům nebo byt podívat a rovnou se pokuste navázat kontakt i s budoucími sousedy. Nedá vám to stoprocentní jistotu, že s nimi v budoucnu potíže nebudou, ale riziko se tím alespoň trošku sníží.

Rubrika: Bydlení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

*

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera